Οινοποιεία

Κτήμα Λειβαδιώτη

Το Κτήμα Λειβαδιώτη βρίσκεται στη Μαραθούσα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται κατά παράδοση με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιών.

Η οικογένεια Λειβαδιώτη από πολύ παλιά γνώριζε ότι στην περιοχή από την αρχαιότητα υπήρχαν αμπέλια, που παρήγαγαν κρασιά υψηλής ποιότητας. Έτσι από το 1978 αποφάσισαν να ασχοληθούν και να ξαναφέρουν στο φως την αίγλη και τη φήμη της περιοχής στο κρασί. Η ιδέα για την κατασκευή του οινοποιείου υπήρχε πάντα. 30 χρόνια τώρα οινοποιούσαμε παραδοσιακά τα σταφύλια του κτήματος.

Η κατασκευή του σύγχρονου, επισκέψιμου οινοποιείου ολοκληρώθηκε το 2008. Στους αμπελώνες του Κτήματος που εκτείνονται στα 120 στρέμματα, φιλοξενούνται οι ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών όπως Ασύρτικο – Μαλαγουζιά – Chardonnay – Sauvignon Blanc – Syrah – Cabernet Sauvignon – Merlot. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση και ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας, σε συνδυασμό με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τελευταίας γενιάς, του οινοποιείου, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας.

Ξεναγήσεις: 

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στους αμπελώνες του Κτήματος, από τους πλακόστρωτους διαδρόμους που υπάρχουν ανάμεσά τους, να γνωρίσει από κοντά όλες τις βασικές αρχές της αμπελοκαλλιέργειας, από τη φύτευση έως τη συγκομιδή.

Με την ωρίμανση των σταφυλιών και του τρύγου η καρδιά του κτήματος χτυπάει στο οινοποιείο. Εδώ ο επισκέπτης θα μάθει τις τεχνικές οινοποίησης και τα στάδια παραγωγής των κρασιών.

Ο εξοπλισμός του οινοποιείου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ελλάδας. Εδώ μεταφέρονται τα σταφύλια, μετά τη συγκομιδή τους, σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Με απόλυτο έλεγχο των θερμοκρασιών, με σεβασμό στην παράδοση και σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και τις ψυχόμενες δεξαμενές, οινοποιούμε την παραγωγή μας δημιουργώντας οίνους υψηλής ποιότητας.

Στις υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες μας, με ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, σε απόλυτο σκοτάδι, μέσα σε δρύινα βαρέλια, ωριμάζουν υποδειγματικά τα κρασιά του κτήματος.

Στο Αποστακτήριο, που βρίσκεται κέντρο του κτήματος, στεγάζονται 3 παραδοσιακοί άμβυκες (καζάνια) απόσταξης τσίπουρου. Εκεί από τις 10 Οκτωβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, με συνταγές που κληρονομήσαμε από τους παππούδες μας, αποστάζουμε και παράγουμε το τσίπουρο του Κτήματος.

Εντός του Κτήματος βρίσκεται εκθετήριο παραδοσιακών προϊόντων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει παραδοσιακά προϊόντα, δώρα και φυσικά τα κρασιά του Κτήματος Λειβαδιώτη.

Το τέλος της ξενάγησης ακολουθεί η γευσιγνωσία, συνοδευόμενη από εδέσματα ή φαγητό, στο εστιατόριο ή στο κήπο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Διάρκεια επίσκεψης:

- 1,5 ώρα (με Γευσιγνωσία)

- 2,5 ώρες (με Γευσιγνωσία συνοδευόμενη από εδέσματα ή φαγητό)

 

Επιπλέον Υπηρεσίες:

To KTHMA ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗ διατίθεται για Κοινωνικές Εκδηλώσεις κατόπιν επικοινωνίας.

Διοργανώνονται ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. 

Η VILLA ARISTOTELIS, που βρίσκεται εντός του Κτήματατος, διατίθεται για βραχυχρόνια ενοικίαση.

χάρτης

  • Μαραθούσα, Χαλκιδικής
  • (0030) 23710 95455
  • (0030) 23710 95455
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • www.ktima-livadioti.com

Photo gallery

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr