Οινοποιεία

Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε. - Οινοποιείο Νάουσας

1879. Με αφετηρία τη Νάουσα ο Ιωάννης Μπουτάρης, εμπνευστής και θεμελιωτής της εταιρίας Μπουτάρη, ανοίγει μια πρωτοποριακή σελίδα στην ιστορία του κρασιού. Θέτει τις βάσεις μιας εξελιγμένης οινοποιητικής φιλοσοφίας με κύριο άξονα την προσήλωση στην ποιότητα, το σεβασμό στην παράδοση και την ανάδειξη του εμφιαλωμένου και επώνυμου κρασιού. Ακολουθώντας πιστά αυτές τις αρχές αλλά και το βαθύ του μεράκι για το κρασί, δημιουργεί τη Νάουσσα Μπουτάρη, το πρώτο εμφιαλωμένο κόκκινο κρασί, που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και αγαπήθηκε αμέσως από την ελίτ της εποχής. Η πρώτη σημαντική σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κρασιού έχει γραφτεί με... κόκκινα γράμματα. Τιμώντας τη συμβολή της Νάουσσας Μπουτάρη και τη δυναμική, που ενέπνευσε στο ξεκίνημα της εταιρίας, φέτος την επιλέξαμε για να επισφραγίσει εορταστικά 120 χρόνια παράδοσης. Με μία συλλεκτική Jeroboam φιάλη της σοδειάς του 1994, γιορτάζει μαζί σας ένα εξέχον γεγονός... στο μέγεθος που του αρμόζει. Όλη η γεύση και το άρωμα ενός τόσο σημαντικού παρελθόντος σε μία επετειακή φιάλη, ντυμένη με την ταυτότητα της... ανά τους αιώνες.

1935. Ο Στέλλιος Μπουτάρης μαζί με τον Κωστάκη Νιτσιώτα παίρνουν τη σκυτάλη και ανοίγονται σε νέους δρόμους που δεν αρκούνται πια στα στενά όρια της χώρας μας. Οι εξαγωγές αλλά και τα νέα προϊόντα είναι πραγματικότητα. Η μεταπολεμική περίοδος σφραγίζεται από την τρίτη γενεά, τον Στέλλιο Μπουτάρη που εντείνει την παραγωγική κατεύθυνση της εταιρίας χτίζοντας νέο Οινοποιείο στη Νάουσσα. Το εμπορικό του πνεύμα δίνει φτερά στην εταιρία και τα κρασιά της βρίσκονται σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

1968. Ο Γιάννης και ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης - γιοί του Στέλλιου - εισάγουν νέες ιδέες και καινοτομίες στη φιλοσοφία της εταιρίας. Η περίοδος των μεγάλων επενδύσεων σε αμπελώνες και εξοπλισμό, δίνει νέα ορμή για ακόμη πιο σπουδαία επιτεύγματα, κάνοντας το όνομα Μπουτάρη συνώνυμο του κρασιού και την εταιρία πρεσβευτή του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό. Ξεκινά η δημιουργία των πρώτων οινοποιείων πλάι στους ιδιόκτητους αμπελώνες Μπουτάρη σε επιλεγμένες αμπελοοινικές περιοχές. Το Οινοποιείο Στενημάχου ακολουθούν η Σαντορίνη, η Γουμένισσα και αργότερα το Κτήμα Φανταξομέτοχο της Κρήτης. Τα πλήρη και υψηλής αισθητικής Οινοποιεία Μπουτάρη, ανοίγουν τις πόρτες τους στην πρωτοπορία και φυσικά στο κοινό. Σε ένα κοινό με αγάπη αλλά και δίψα για ουσιαστική γνώση σε ό,τι αφορά το κρασί και την ιστορία του. Στις υπόγειες κάβες τους μαζί με τα υπόλοιπα κρασιά της γκάμας Μπουτάρη, παλαιώνουν σε ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό φιαλών, κρασιά εξαιρετικών εσοδειών. Οι Οίνοι Παλαιών Εσοδειών μεγαλώνουν σε ιδανικές συνθήκες που ευνοούν την ανάδειξη των χαρακτηριστικών τους περιμένοντας καρτερικά τη στιγμή που θα χαρίσουν στους οινόφιλους ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο...

1987. Μία χρονιά - σταθμός... στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Επισφράγισμα μιας πολύχρονης ιστορίας αλλά και επιβεβαίωση της ευρείας ανάπτυξης της εταιρίας.

1991. Δύο μεγάλα ονόματα στο χώρο του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η εταιρία ΚΑΜΠΑΣ Α.Ε., η παλαιότερη οινοποιητική εταιρία της Αττικής, είναι πλέον μέλος της οικογένειας Μπουτάρη.

χάρτης

  • Στενήμαχος, Ημαθίας
  • +30 23320 41666
  • (0030) 23320 41240
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • www.boutari.gr

Photo gallery

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr