Οινοποιεία

Τσάνταλη - Άγιος Παύλος

Η παράδοση της οικογένειας Τσάνταλη ξεκινά από το 1890 όταν άρχισε να καλλιεργεί αμπέλια στην Ανατολική Θράκη, να οινοποιεί σταφύλια και να αποστάζει τσίπουρο και ούζο. Η φήμη του ονόματος Τσάνταλη άρχισε να διαδίδεται από στόμα σε στόμα καθώς έμποροι από παντού έρχονταν για να αγοράσουν το εύγευστο κρασί και το αρωματικό ούζο της οικογένειας.

Ο Ευάγγελος Τσάνταλης, ιδρυτής της Ε. Τσάνταλης Α. Ε., γεννήθηκε το 1913 στο Σιδηροχώρι της Ανατολικής Θράκης. Ήταν μόλις 9 χρονών όταν κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο, η οικογένεια Τσάνταλη εγκαταστάθηκε αρχικά στην Καβάλα και στη συνέχεια στις Σέρρες. Μετά τη λήξη του Β` Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη και ανοίγει στο κέντρο της πόλης το ποτοποιείο του. Με ιδιαίτερο μεράκι και φροντίδα δημιουργείται το 1970 το πρώτο οινοποιείο της οικογένειας στη Νάουσα. Την ίδια εποχή η ποτοποιία Τσάνταλη εγκαταστάθηκε στην οδό Αισώπου σε χώρο 600 τ.μ., διπλάσιο σχεδόν από το χώρο του παλιού ποτοποιείου. Χάρη στην απαράμιλλη ποιότητά τους, το ούζο και οι οίνοι Τσάνταλη αποκτούν αυξανόμενη ζήτηση, οδηγώντας την επιχείρηση σε ραγδαία ανάπτυξη. Έτσι, σε μικρό χρονικό διάστημα η ποτοποιία Τσάνταλη μεταστεγάζεται σε χώρο 5000 τ.μ. στην οδό Μοναστηρίου και το 1971 η ατομική επιχείρηση του Ευάγγελου Τσάνταλη μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία με έδρα τον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής.

Σήμερα η τρίτη γενιά της οικογένειας Τσάνταλη κρατά ζωντανό το όραμα του ιδρυτή της. Με τις ίδιες αρχές, το μεράκι, τη φροντίδα και την αγάπη συνεχίζει να δημιουργεί εκλεκτό κρασί, ούζο και τσίπουρο. Η Ε. Τσάνταλης Α.Ε., με σταθερό προσανατολισμό στην ποιότητα και οδηγό την παράδοση, αποτελεί τη μεγαλύτερη οινοποιία - αποσταγματοποιία της Ελλάδας.

Στον Άγιο Παύλο… Στους χαμηλούς λόφους του Αγίου Παύλου, λευκές και ερυθρές ποικιλίες βρίσκουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ευδοκιμήσουν. Τα εδάφη με το ασβεστώδες υπόστρωμα παρουσιάζουν καλή αποστράγγιση των νερών της βροχής ενώ η ευνοϊκή επίδραση της θάλασσας διατηρεί την υδατική ισορροπία και απαλύνει τις ακραίες θερμοκρασίες.

χάρτης

  • Άγιος Παύλος, Χαλκιδικής
  • +30 23990 76100
  • (0030) 23990 61466
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • www.tsantali.gr

Photo gallery

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr