Ιστορίες από το Ράφι και την Κάβα με γεύσεις της Θεσσαλονίκης - 08/04/2019

Η έκθεση «Gourmet Exhibition» άνοιξε φέτος για τρίτη χρονιά τη φιλόξενη αγκαλιά της για να υποδεχτεί στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, 80 παραγωγούς με 1.700 και 100% τυποποιημένα εξαιρετικά προϊόντα γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα και πάνω από 8.000 επισκέπτες.
Για να γνωρίσουν βιωματικά οι επισκέπτες της έκθεσης όλα αυτά τα προϊόντα, οι διοργανωτές της θέσπισαν μία σειρά από 54 διαφορετικές παράλληλες εκδηλώσεις με γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ανοιχτές συζητήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το Thessaloniki Food Festivalτου Δήμου Θεσσαλονίκης και η ένωση οινοποιών Οίνοι Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν από κοινού εκδήλωση γευσιγνωσίας και συνδυασμού γεύσεων, εδεσμάτων και οίνων, με τίτλο «Ιστορίες από το Ράφι και την Κάβα με γεύσεις της Θεσσαλονίκης».
 
Πιο συγκεκριμένα, οι Chef Ambassadors του φετινού, 9ου Thessaloniki Food Festival, Μιχάλης Αδαμίδης, Βαγγέλης Ασημακόπουλος και Γιάννης Χατζηπαρασίδης, δημιούργησαν μικρές γευστικές πανδαισίες με προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης «3rd Gourmet Exhibition», οι οποίες συνδυάστηκαν με οίνους και απόσταγμα από τα οινοποιεία της Διαδρομής του Κρασιού της Θεσσαλονίκης, του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»:
- Οινοποιείο Κεχρής, στο Καλοχώρι
- Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, στην Όσσα Λαγκαδά
- Κτήμα Φλωριάν, στον Τρίλοφο
- Κτήμα Γεροβασιλείου, στην Επανομή
 
Οι συνδαιτημόνες στα τραπέζια γευσιγνωσίας της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ποικίλο και δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας (menu degustation), με 6 εδέσματα, 1 smoothie, 1 aperitif cocktail, 3 λευκούς οίνους, 1 ροζέ, 2 ερυθρούς και ένα απόσταγμα!
 
Οικοδέσποινες στην εκδήλωση, η Αλεξάνδρα Ανθίδου, εκπρόσωπος της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και δημοσιογράφος γεύσης και οίνου, και η Λίλιαν Σαμαρά, υπεύθυνη του Thessaloniki Food Festival, καθοδήγησαν τη γευσιγνωσία ενώ αρκετοί παραγωγοί της έκθεσης που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να πουν δύο λόγια για τα προϊόντα τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως προηγήθηκε από τη γευσιγνωσία ομιλία του αντιδημάρχου «Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων» του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρου Πέγκα, με θέμα «Πως μία πόλη γεννάει τουρίστες».
Και οι δύο εκδηλώσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού γεμίζοντας την αίθουσα των παράλληλων εκδηλώσεων από καταναλωτές και επαγγελματίες, κυρίως επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού αλλά και σπουδαστές.
 
Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες: www.gourmetexhibition.com, foodfestival.thessaloniki.gr, www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr