Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού 12/11/2017 - 12/11/2017

Περίπου 5.000 φίλοι του επώνυμου Ελληνικού οίνου και του οινοτουρισμού πέρασαν τις πόρτες των οινοποιείων των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» την Κυριακή 12 Νοεμβρίου για να γιορτάσουν μαζί με τους οινοπαραγωγούς μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού 2017!

Το οινοτουριστικό δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», συμμετείχε φέτος στον εορτασμό για πέμπτη συνεχή χρονιά, μαζί με εκατοντάδες άλλα στην Ευρώπη και φυσικά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.
Τα περισσότερα από τα οινοποιεία μας είχαν προετοιμάσει διάφορες εκδηλώσεις, από masterclasses έως συναυλίες, εκθέσεις, διαγωνισμούς, κεράσματα και φυσικά ατελείωτες ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες!

Επιπλέον, για πρώτη φορά το γραφείο της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» πραγματοποίησε δύο διαφορετικές «οινο-εκδρομές» σε οινοποιεία των μελών του, στους «Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Η ανταπόκριση από τους «οινολάτρες-εκδρομείς» ήταν άμεση με πολύ κέφι και όρεξη, για μάθηση και απόλαυση για ότι ο βορειοελλαδίτικος αμπελώνας έχει να προσφέρει, από τους εκπληκτικούς οινοπαραγωγούς του και τα πανέμορφα οινοποιεία τους, έως τα μοναδικά κρασιά και αποστάγματά τους.

Οι «οινο-εκδρομές» πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το γραφείο πολιτιστικού τουρισμού Ammon Express που ήδη έχει εντάξει στο πρόγραμμά του οινοτουριστικές προτάσεις.

Ευχή μας είναι σύντομα να προστεθούν και άλλα τουριστικά γραφεία που θα εντάξουν στα δικά τους προτεινόμενα πακέτα τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» προάγοντας τον επώνυμο Ελληνικό οίνο και τον οινοτουρισμό.

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr