25 χρόνια ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με πρόεδρο, για νέα διετία, τον οινοποιό Στέλλιο Μπουτάρη - 22/06/2018

Πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» με εντολή συνέχισης του έργου του στον ήδη πρόεδρο για τα έτη 2016-2018, στην επόμενη διετία.
Σε κλίμα συναδελφικότητας και συλλογικότητας τα μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» εξέλεξαν για τα επόμενα δύο χρόνια ως πρόεδρό της τον οινοποιό κ. Στέλλιο Μπουτάρη, ύστερα από την επιτυχημένη πρώτη διετή θητεία του.
Παράλληλα, στο σώμα του Δ.Σ., εκφράστηκε από τους οινοπαραγωγούς η επιθυμία για «πνοή ανανέωσης» από νεώτερες γενιές.
Πιο συγκεκριμένα, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. της Ένωσης αποτελείται από:
1.    Μπουτάρης Στέλλιος, πρόεδρος
2.    Κεχρής Στέλιος, διευθύνων σύμβουλος

3.    Τσάνταλης Γιώργος, αντιπρόεδρος
4.    Γαρυπίδης Κωνσταντίνος, μέλος
5.    Γεροβασιλείου Μαριάνθη, μέλος
6.    Δήμου Μαρία, μέλος
7.    Ιατρίδης Άγγελος, μέλος
8.    Παπαδόπουλος Γιάννης, μέλος
9.    Σπύρου Παύλος, μέλος
10.  Στέγγου Υλιάνα, μέλος
11.  Χατζηβαρύτη Χλόη, μέλος

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, ο κ. Μπουτάρης, ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την πρώτη διετία της θητείας του παρουσιάζοντας συνολικό απολογισμό δράσεων οι οποίες και θα συνεχιστούν για την ολοκλήρωσή τους τα επόμενα δύο έτη, έως το καλοκαίρι του 2020.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως στο μέσον της συνολικής θητείας του κ. Μπουτάρη, η Ένωση συμπληρώνει πλέον τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της.
Ο κ. Μπουτάρης τόνισε τα σημαντικά θέματα που έχουν δρομολογηθεί στην Ένωση και αποτελούν πρώτο μέλημά του Δ.Σ. όπως:
-    η στήριξη, ανάπτυξη και προώθηση του οινοτουρισμού μέσα από το δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»,
-    η μελέτη γύρω από το rebranding της Ένωσης με δεδομένο της πολυποίκιλες δραστηριότητές της,
-    η προώθηση και προβολή της νέας εικόνας του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει ετήσια η Ένωση,
-    η καθιέρωση εκπαιδευτικών γευσιγνωσιών για καταναλωτές και επαγγελματίες, κυρίως από τον χώρο της σίτισης,
-    η δημιουργία και λειτουργεία χώρου ως «Το Σπίτι Του Κρασιού» στη Θεσσαλονίκη, ένα έργο που θα αναδείξει τόσο το επώνυμο Ελληνικό κρασί όσο και την ίδια την πόλη.

Η επόμενη ημέρα, ύστερα από τα πρώτα 25 χρόνια λειτουργίας της Ένωσης, ξεκινά με τους καλύτερους και πλέον αισιόδοξους οιωνούς για το επώνυμο Ελληνικό κρασί του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με πρωτοπόρους τους οραματιστές και ενωμένους οινοπαραγωγούς της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr